Kindercoaching en speltherapie

Iedere ouder ziet graag dat zijn of haar kind gelukkig is. Soms zit een kind met een (leer)probleem of in een gebeurtenis of situatie waarin het kind niet goed weet hoe het daarmee mee moet omgaan. Dan kan kindercoaching uitkomst bieden.

Tijdens een coachingstraject leren kinderen hun eigen kracht kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel komen te zitten. Een kindercoach leert een kind zichzelf te zijn, de eigen kwaliteit te (her)ontdekken en hiermee het zelfvertrouwen op een gezond niveau te brengen. Zo leren kinderen om hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden. Buro Kosmos verleent op een laagdrempelige manier hulp voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers met een hulpvraag. Het is een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Boven de 16 jaar valt het bij Buro Kosmos onder de gewone coaching sessies. 

Ieder kind is uniek, heeft een andere hulpvraag en daarmee een andere werkvorm nodig. Een kind sluit niet aan op de behandeling van mij, maar ik sluit zijn of haar behandeling aan op hun behoefte, persoonlijkheid en interesses. Het weer in balans brengen doe ik in verschillende werkvormen, onder andere door middel van gesprekken, het inzetten van coachkaarten en therapeutisch tekenen. Maar ook kunnen speltherapie, aromatherapie, emotioneel evenwichtsoefeningen en oefeningen zowel op cognitief (coachspellen) als op energetisch niveau (gronden/meditatie) kunnen hier bij komen. Dit gaat allemaal in overleg met het kind, wat vind het kind fijn, waar voelt goed voor hem/haar.  De begeleiding voor kinderen is laagdrempelig, vertrouwd, veilig en helend.

Voorbeelden van situaties, kenmerken en gebeurtenissen waarin Buro Kosmos ondersteuning kan bieden: HSP, pesten, scheiding, sociale vaardigheden, adoptie/hechting, rouw, verhuizing, hoogbegaafdheid, boosheid, angsten, beelddenken, nieuwetijdskinderen, spanning, autisme, boosheid.

Omdat kinderen vaak iets langer nodig hebben om vertrouwen te krijgen in een "vreemde" volwassene, werk ik met kinderen op basis van trajecten ipv losse sessies. Dit kunnen kortlopende trajecten van 4x zijn, maar ook langer (zie contact & tarieven voor meer info hierover)

Ik wil zowel het kind als de ouders graag leren kennen, maar het is net zo belangrijk dat jullie mij een klein beetje leert kennen en je je vertrouwd genoeg voelt om bij mij een coaching traject aan te gaan. Daarom is er voorafgaand aan een coachingstraject altijd eerst een -geheel vrijblijvend- kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en is kosteloos. Na dit gesprek beslissen jullie of je verder wil. Dit kennismakingsgesprek kan voor een coachingstraject natuurlijk met ouders alleen of met het kind er bij, net wat voor jullie fijn voelt en welke problematiek er speelt.