Coaching volwassenen

 

Alles is energie. Alles is een geheel en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen, dieren, spullen, de natuur, de sterren en planeten... Oftewel de kosmos. Ook in jouw eigen systeem is alles met elkaar verbonden. Alles heeft invloed op elkaar. Je kunt het één niet los zien van het ander.

Ieder mens is uniek, heeft een andere hulpvraag en daarmee  andere werkvorm nodig. Samen kijken we wat er voor jou nodig is en goed voelt. De coaching is laagdrempelig, vertrouwd, veilig, helend en op basis van gelijkwaardigheid. 

Mijn coaching gebeurt op intuïtieve wijze, maar kent wel een methodiek. Als holistisch/antroposofisch coach help ik jou om contact te maken met je onderbewuste, je intuïtie en innerlijke wijsheid. We gaan samen op zoek naar je worsteling of blokkade en kijken daarna naar welke stappen nodig zijn om te verkrijgen van wat jij diep van binnen wilt. Ik combineer hiermee het aardse met het spirituele. Bij de coachingsessies bekijken we samen wat er mogelijk is en waar jij je goed bij voelt. Je bent uniek. Er is niemand precies zoals jij. Ik kijk ik naar jou als individu. Iedereen heeft dan ook een geheel eigen begeleiding nodig. Ik werk daarom ook niet met een plan van aanpak wat je op iedereen kunt toepassen. 

Voed jij jezelf op de juiste manier? Met helpende gedachten? Gezonde voeding? Beweeg jij voldoende en voor jou op een fijne manier? Voel jij je verbonden met alles om je heen? Hoe verwerk je prikkels? Hoe kijk jij naar een lichamelijke klacht als stress of slecht slapen? Mogen jouw emoties er zijn? Doe jij wat je echt leuk vindt? Ken jij jouw grenzen en neem jij deze serieus? Maak jij bewust contact met je lichaam? Maak je contact met je intuïtie? 

Spirituele begeleiding en ondersteuning.

Anders dan bij coaching gaan we bij de spirituele begeleiding en ondersteuning niet uit van een bepaalde klacht of obstakel, maar juist de wil en drang om (nog meer) te groeien, jouw zielspad te gaan ontdekken of de wil om meer te weten over spirituele zaken. Je spiritueel ontwikkelen betekent dat je je bewustzijn nader verkent. Je stelt jezelf vragen die te maken hebben met de kern van je wezen en over allerlei middelen en methodes om bij jezelf te komen of blijven.

Bij je spirituele ontwikkeling staat jouw innerlijke licht centraal. Je innerlijke licht draag je in je en is iets om heel goed voor te zorgen. Je kunt het niet zien, het is in die zin net zoiets als je ziel. Maar dat het onzichtbaar is, maakt het zeer zeker niet minder belangrijk. Je innerlijke licht is een soort lampje dat in jou brandt en dat je in staat stelt om te blijven groeien en jezelf te ontwikkelen. Zorgen voor je innerlijke licht kun je op heel veel verschillende manieren doen.

Spiritualiteit en je spiritueel ontwikkelen zijn termen die voor veel mensen nog steeds ongrijpbaar en zweverig zijn. Dat is niet zo raar als je je bedenkt dat spiritualiteit iets onzichtbaars is en daarbij ook nog eens voor iedereen anders. Maar 1 ding is zeker, als je op zoek gaat naar antwoorden op vragen als: wie ben ik, wat is mijn doel in het leven en wat wil ik nou eigenlijk echt? dan ben je er klaar voor om je spiritueel te ontwikkelen. Dat je bijvoorbeeld al zo ver bent gekomen in deze tekst betekent dat je open staat voor het feit je hierin te gaan ontwikkelen.

Eigenlijk gaat het erom dat je dichter bij jezelf komt te staan, dat je kunt leven vanuit wie je in essentie bent en hier in groeit en ontwikkeld op de manier en het tempo dat bij jou past. Om te worden wie je werkelijk bent,  draait het er bij de spiritueel ontwikkeling om, dat het gevoel het gaat overnemen van de ratio. Bij spiritueel ontwikkelen ga je daarom leren luisteren naar de signalen van je lichaam/intuïtie. Spiritueel ontwikkelen betekent leren voelen. Door goed naar je lichaam te luisteren kun je de boodschappen die het afgeeft op al die niveaus gaan ontcijferen. Deze boodschappen die je lichaam uitstuurt, kunnen namelijk soms nogal cryptisch zijn. Door je spiritueel te ontwikkelen ga je leren voelen wat het verschil is tussen de verschillende sensaties/gevoelens die er in jou kunnen zijn.

Het vertrouwen in je intuïtie groeit naarmate je je spiritueel verder ontwikkelt. Je intuïtie is eigenlijk niets meer als je gevoel dat aangeeft of iets wel of niet klopt. Door jarenlange overtuigingen, fout aangeleerde “weetjes/feiten” en verkeerde patronen kun je het vertrouwen in je intuïtie zijn kwijtgeraakt. Echter liegt je intuïtie nooit. Door je spiritueel te ontwikkelen wordt je je hier bewust van. Hierdoor ontstaat een balans tussen denken en voelen. Dat maakt dat je weer kunt voelen wie je echt bent. Het open staan/openen van je chakra’s speelt hierbij een belangrijke rol.

Maaaaar, denken hoort ook bij spirituele ontwikkeling. Het denken op zichzelf hoeft dus niet weg wanneer je je spiritueel gaat ontwikkelen. Het denken heb je namelijk nodig om de antwoorden op jouw levensvragen te ordenen en zo dichter bij jouw zielspad te komen. Het gaat er alleen om dat de balans wordt herstelt. Op deze manier krijg jij de teugels in handen over je denken en daarmee de rest van jouw innerlijk systeem.

Bij Buro Kosmos kan ik je in dit proces begeleiden en ondersteunen. Dit kan op heel veel verschillende manieren en op heel veel verschillende vlakken. Spirituele ontwikkeling gaat, net als alle andere ontwikkelingsgebieden, bij iedereen op een andere manier en op een ander moment. Welke vragen je hierbij hebt zijn de basis voor die ondersteuning of begeleiding. Zaken die aan bod zouden kunnen komen zijn bijv: Synchroniciteit, chakra’s, wet van de aantrekkingskracht, reiki, resonantie, energie, kristallen, kaartleggingen, meditatie, ademhaling….enz. Waarbij natuurlijk altijd centraal staat waar jij op dat moment behoefte/vragen over hebt.

Hoelang jij met iemand (in dit geval met mij) in verbinding blijft voor jouw spirituele ontwikkeling weet alleen het universum. Spiritueel ontwikkelen heeft natuurlijk geen vaste looptijd. Wanneer de eindtijd is gekomen, zal het universum je een seintje geven en voel je dit vanzelf. Zo kan het zijn dat je natuurlijkerwijs uit elkaar groeit of kan ook zijn dat je helder voelt dat het nog niet klaar is, ook al weet je niet precies waarom. Ook kan het zijn dat je periodes hebt waarin je spirituele ontwikkeling eventjes stil lijkt te staan. Dat geeft helemaal niets; er komt vanzelf weer iets op je pad dat je spirituele groei verder stimuleert en waardoor je dan weer verder kan met je spirituele ontwikkeling. 

Vind jezelf weer terug en maak weer contact met jezelf.