Wolfmaan

De naam van de eerste volle maan van het jaar is Wolfmaan. De naam komt voort uit de tijd dat op veel plekken in Europa en Amerika wolven tijdens deze periode huilden naar de maan. Waar ze vroeger dachten dat de wolven dit deden uit voedselschaarste en honger, weten we nu dat ze dat doen om met elkaar te communiceren, nieuwe of bestaande roedels (terug) te vormen en elkaar te helpen en te ontmoeten.

Deze Wolfmaan vertegenwoordigt een periode van het omarmen van onze oerinstincten en het opnieuw verbinden met onze authentieke zelf. Net zoals wolven bekend dat staan voor intuïtie, loyaliteit en vermogen om door duisternis te navigeren. De energie van de wolfmaan moedigt ons aan om in de diepten van onszelf te gaan en onze intuïtieve wijsheid te vinden.

De wolfmaan word dus vaak gezien als een krachtige tijd voor vernieuwing, het aanboren van je innerlijke kracht en het (opnieuw) verbinden met onze authentieke zelf. Het helpt ons om onze intuïtie te volgen, los te laten wat ons niet langer dient en onze emoties en instincten te omarmen. Maar de Wolfmaan staat ook voor het opzoeken van mensen die jouw ondersteunen in dit proces, je kracht geven en je begrijpen.

De wolfmaan benadrukt het belang van verbinding. Wolven werken samen om elkaar te beschermen en te ondersteunen. Daarom worden we tijdens de wolfmaan opgeroepen om na te denken over onze connecties met anderen en een gevoel van verbondenheid en steun te vinden.

Door ons af te stemmen op de energie van deze eerste volle maan, kunnen we werken aan zelfontdekking, diepe verbindingen met anderen onderhouden en kracht te vinden in om zelf met steun van dierbaren, net zoals de wolven dat doen onder deze wintermaan.

Met liefde, Nancy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.