Sneeuwmaan

De volle maan staat op za. 24 februari 2024, in het teken Maagd. Deze volle maan wordt Sneeuwmaan genoemd. Het heeft z’n naam gekregen omdat er op veel plekken in de wereld sneeuw ligt in deze tijd.

De lichtgevende aanwezigheid ervan, te midden van de koud en duisternis symboliseert de veerkracht van het leven. Ook al zijn omstandigheden niet op z’n best, deze volle maan weerspiegelt je vermogen om door te zetten. Heel veel mensen hebben tijdelijk wat stiller gestaan in groei, in januari en het eerste deel van februari. Deze volle maan laat zien dat de groei nu weer mag opkomen.

Deze volle maan is ook een micromaan. Waar een supermaan groter dan normaal lijkt, is het bij een micromaan juist het tegenovergestelde. Een micromaan staat in zijn baan het verst weg van de aarde, waardoor de maan er niet alleen een stuk kleiner uitziet, maar ook minder fel schijnt.

Deze Sneeuwmaan mag dan misschien klein aan de hemel staan, de betekenis ligt diep. Het is een tijd om naar binnen en vooruit te kijken. Net als de kale bomen die wachten op de lente, moedigt de Sneeuwmaan ons aan om de lasten uit het verleden (nog meer) van ons af te gooien en plaats te maken voor groei en vernieuwing. De Sneeuwmaan kondigt het laatste restje van de kou aan en symboliseert het geleidelijke ontwaken van de aarde uit haar winterslaap.
Het is nu de perfecte tijd om ook jezelf voor te bereiden op het wakker worden uit je winterse rust, door bijvoorbeeld een (nieuw) ritueel uit te voeren, je open te stellen voor groei, meer te leren over jezelf en je zielspad of je aan te sluiten bij een (vrouwen)cirkel. Wat voor jou goed voelt om mee te gaan in de groei die nu weer mag verder en dieper mag gaan ontwikkelen.

Het feit dat de volle maan in Maagd staat, is een perfecte combinatie. Dit sterrenbeeld verandert onduidelijke verlangens in praktische plannen en uitvoering. De meestal georganiseerde Maagd houdt van nieuwe plannen concreet te maken. Omdat Maagd een doorzetter en kritisch is, doet ze er alles aan om het perfect uit te voeren. Je zult je dus vaak georganiseerd, rustig en harmonieus voelen over de plannen die je voor de komende tijd maakt.

Met liefde, Nancy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.