Paardenbloem

Vanochtend zag ik de eerste paardenbloem van deze lente. Hier word ik altijd zó enorm blij van. Eerder schreef ik al een stukje over m’n favoriete bloem en waarom deze in het logo van Buro Kosmos zit. Buiten dat ik de pluizen bol gewoon heel erg mooi vind, staat de paardenbloem o.a. symbool voor emotionele weerbaarheid. Het kan bijna overal groeien, zelfs tussen twee stoeptegels of een scheurtje in de muur. Vandaar dat ze worden gezien als krachtig. Krachtig genoeg om uit te stijgen boven de uitdagingen van het leven.

De boodschap van de paardenbloem is om niet op te geven, zelfs wanneer het lijkt alsof omstandigheden je proberen klein te krijgen. De paardenbloem blijft terug komen. En zoals zo’n kleine paardenbloem wel honderden zaadjes in zich heeft, zo heeft ieder mens ook alle antwoorden en oneindig veel kracht in zich om de uitdagingen van het leven te overwinnen. Alle kracht zit in jezelf.

In de metafysica wordt de paardenbloem beschouwd als het symbool dat eraan herinnert dat alles uit één universum voortkomt. De gele bloem symboliseert de zon, de pluizenbol de volle maan en de zaadpluizen symboliseren de sterren. Daarbij herinnert het ons er ook aan dat alles met alles samenhangt en dat ieder zijn eigen onmisbare functie heeft in het geheel.

Buiten deze symbolische betekenissen is de paardenbloem een soort vitamine bom. Er zijn tal van mogelijkheden om je gezondheid te boosten dmv deze bloem. Niet voor niks gebruiken paarden (vandaar de naam) maar ook geiten, koeien, schapen en andere dieren ze als medicijn. Niet alleen de bladeren maar ook de bloem en de wortels bevatten vele stoffen die bijzonder goed zijn voor je immuunsysteem. Google maar eens, je zult versteld staan!

Met liefde, Nancy 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.