Wormmaan

De volle maan van maart 2024 wordt de Wormmaan genoemd, in de maand maart kruipen de regenwormen uit de grond als de aarde begint te warmen. De lente is gearriveerd.

Extra mooi is dat er tijdens de volle maan van maart 2024 ook sprake is van een (gedeeltelijke) maansverduistering. Dit levert niet alleen een bijzonder gezicht op, ook wordt de kracht van de volle maan enorm versterkt.

Deze maan staat in het teken van balans en harmonie o.a. op het gebied van persoonlijke groei. Er komen leuke of interessante kansen op je pad en er lijkt sprake van rust en harmonie om je heen.
Toch kun je zelf wat innerlijke spanning ervaren. In deze periode kunnen gevoelens van vermoeidheid, prikkelbaarheid en emotionele opwinding naar voren komen. Je kunt merken dat je, zowel een week voor als na de volle maan, te maken krijgt met ascentie symptomen.
Je kunt je onrustiger voelen dan anders, lukt het slapen minder goed, of heb je hele levendige dromen. Het kan zijn dat je nu veel gevoeliger bent voor alles wat er om je heen gebeurt. Dit komt omdat je chakra’s meer open staan door een golf van trillingsverhogingen. Hoe gevoeliger je wordt, hoe sterker je deze klachten kunt ervaren.

De derde volle maan van dit jaar staat ook in het teken van de relaties. Venus (de heersende planeet in het sterrenbeeld Weegschaal) is de planeet van de liefde. Door deze volle maan kun je niet alleen de balans opmaken, maar ook de balans vinden. Iets wat ook goed bij het teken Weegschaal past.
Communicatie is hierin bijzonder belangrijk. Als je een sterke verbinding voelt met iemand, dan is het een goed idee om dit uit te spreken. Je liefde zal versterkt worden door de energie van de maan. Dit is extra welkom omdat de ander rond deze tijd misschien ook te maken heeft met wisselende emoties.

Maar ook relaties in de familie staan deze maand centraal. Het gevoel om de balans in deze relaties te zoeken of op te maken is groter dan normaal. Ook hierin is communicatie heel belangrijk. Spreek uit hoe je je voelt maar laat daarin ook ruimte voor de ander om zich uit te spreken. En vergeet niet: harmonie is belangrijk, maar de harmonie in jezelf ook.

Met liefde, Nancy 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.