Roze maan

De volle maan van april 2024 wordt de Roze Maan of Bloemmaan genoemd. De lente gaat nu steeds meer zichtbaar worden. Vandaar dat deze maan de naam Bloemmaan krijgt. De benaming Roze Maan verwijst vervolgens naar 1 specifiek soort bloem, de Kruipvlambloem. Deze vaak knalroze bloem verspreidt zich razendsnel onder de grond vanaf de lente.

De Roze Maan draagt een diepere betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken. Het kondigt een tijd van wedergeboorte, groei en vernieuwing aan, wat symbolisch is voor het begin van de lente op het noordelijk halfrond. De roze tint straalt liefde, mededogen en emotionele heling uit, en brengt een golf van positieve energie met zich mee die intieme relaties versterkt en onze harten verwarmt. Deze maan nodigt ons uit om te bloeien en te groeien, om onze authentieke zelf te worden.

De natuur bloeit, de wereld wordt gevuld met heldere kleuren en het optimisme groeit. Ondanks deze positieve punten, hangt er ook veel emotie in de lucht.
De maan staat in het mysterieuze en emotionele teken Schorpioen. Schorpioenen zijn vaak gesloten en bouwen een muur om zich heen om hun gevoeligheid te beschermen en emotionele veiligheid te creëren. Ze houden hun emoties liever verborgen en proberen controle uit te oefenen om hun angsten te beheersen. Als ze eenmaal gekwetst zijn, kunnen ze boosheid, woede of zelfs wraakzucht tonen.
De volle maan in het teken van Schorpioen biedt de kans op diepe transformatie en spirituele groei. Houd je hoofd rustig en ga mee met de flow. Als je een plotseling gevoel van boosheid op voelt komen weet dan dat dit allemaal te maken heeft met de volle maan.
Geef deze boosheid even de ruimte om te zijn, maar laat het daarna ook weer los.

Met liefde, Nancy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.