Het gebruik van 432 Hz muziek tijdens de sessies

HET UNIVERSUM IS MUZIEK

Muziek is heel erg belangrijk. Het doet iets met je, het brengt je in bepaalde stemmingen, het stemt je letterlijk af op het universum. Het kan ons vrolijk maken, bedroefd, meditatief of in wat voor stemming dan ook. Muziek beïnvloedt de mens op meerdere niveaus, in verschillende processen. We weten door verschillende studies dat zuivere, harmonieuze muziek planten sneller laat groeien, terwijl onzuivere tonen ze overdondert, doet verwelken en soms zelfs kan doden. Bij een mens werkt het ook zo. Muziek kan ons helpen, ons zuiveren, ons beïnvloeden, ons genezen. Dat is altijd al een functie van muziek geweest. Muziek vind je in alle culturen terug tot in het verre verleden. Nog niet zo lang geleden is er bv een fluit gevonden in een Neanderthaler nederzetting; vanaf het allereerste begin is de mens verbonden geweest met muziek. 

Muziek kan je helpen en helen. Het kan je terug in contact brengen met de natuur, met jouw natuur. Met muziek kan je je letterlijk afstemmen op het universum. Muziek is trilling, energie, regelmatige beweging. Als je water op een trommel laat stromen, maakt het bij elke frequentie trillingen een ander patroon. (zie afbeelding)  Het universum is een en al trilling, regelmatige beweging, energie en bevat allerlei tonen. Het universum is dus muziek. Door je af te stemmen op de tonen van het universum kunnen wij onszelf helen, kunnen we ons weer bewust zijn van het feit dat we deel uitmaken van dit universum en ons weer bewust worden van onze kern.

 

432 HZ VERWEVEN IN HET UNIVERSUM

432hz wil zeggen 432 trillingen per seconden. De frequentie van 432 Hz is gesynchroniseerd en harmonisch gerelateerd aan het ritme van het menselijk hart, dat 4.320 keer per uur verslaat (72 slagen per minuut). Die 432 trillingen per seconde is een toon die nauw verband houdt met het universum om ons heen. Die toon zit verweven in de natuur, in de wiskunde, in de planeetbanen, in het hele universum. Dat is ook de reden dat muziek zo goed voor ons is, die muziek stemt ons als het ware af op het universum. Dat is al heel oude kennis. Alle klassieke muziek van Bach, Brahms enzovoorts tot en met Verdi is gecomponeerd en uitgevoerd met gebruik van de ‘standaard’ A op 432Hz. In deze standaard is de C 512 Hz of in een lager octaaf 256 Hz, maar in steeds lagere octaven (512-256-128-64-32-16-8-4-2-1) komt de C uit op precies 1 trilling per seconde, de zogenaamde “oertoon”. Ze noemen deze stemming ook wel eens de  wetenschappelijke stemming, omdat deze stemming ook wetenschappelijk gezien past bij het universum. De oudst bekende voorstander van deze stemming is Plato, de wijsgeer uit Griekenland. 432HZ is dus altijd de standaard geweest voor muziek. 

 

440HZ NIEUWE STANDAARD DOOR WOII

Helaas zouden wij geen mensen zijn als wij dit universele plan niet zouden kunnen verstoren. Er bestaat namelijk ook zoiets als ‘ontstemmen’. Zo goed als natuurlijk gestemde muziek werkt voor ons en het universum, zo slecht is ontstemde muziek voor ons en voor het universum. De Nazi’s verhoogde in de tweede wereldoorlog de standaard toon en definieerde de toenmalige propaganda-minister Goebbels in 1936 de standaard op 440 Hz, die nu nog steeds als standaard wordt gebruikt in bijna alle muziek die word geproduceerd. Bijna alle muziek die je nu op de radio hoort is 440HZ. De Nazi's wilden iedereen van hun natuurlijke afstemming afhalen en daarmee de spirituele ontwikkeling tegenwerken.

In 1953 is in Londen op een congres van musici de 440 Hz internationaal als ISO 16-standaard aangenomen. 23.000 Franse musici hielden een referendum om de 432 Hz weer als standaard in te stellen, maar helaas zonder succes. We zitten vast aan de 440Hz en worden de hele dag bedolven onder deze ‘niet afgestemde’ muziek!

Een Stradivarius viool resoneert op 432Hz en is er duidelijk voor gebouwd. De grote componisten uit die tijd zoals Mozart, Beethoven en anderen componeerden in feite hun muziek op instrumenten die gestemd stonden op 432Hz.
Muziek op 432Hz voelt rustiger aan, prettiger en is ontspannend. Je zou zelfs kunnen zeggen dat muziek in die toonaard helend is. Veel mensen voelen dat de 440Hz muziek meer naar het hoofd gaat en de 432Hz muziek meer naar het hart.

 

MUZIEK BIJ BURO KOSMOS

Bij elke sessie bij Buro Kosmos gaat er (zachtjes, op de achtergrond) 432 Hz aan om zo je te ondersteunen bij het weer in je natuurlijke stemming te komen en bewuster te maken van wie je in de kern bent. Zoals ik al schreef: muziek kan je helpen en helen. Het kan je terug in contact brengen met de natuur, met jouw natuur. Met muziek kan je je letterlijk afstemmen op het universum. Muziek is trilling, energie, regelmatige beweging. Daarom is het fijn om in jouw proces muziek als ondersteuning te hebben. 

Elke coachee krijgt van mij ook een link naar 432 Hz muziek die door mij gebruikt wordt, zodat thuis, wanneer dit gewest is, deze muziek ook afgespeeld kan worden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.