Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Rei betekent universeel en Ki energie.  
Reiki is universele levens energie.
Met het woord wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop je die kunt gebruiken: Energetisch genezen.

Je doet vaak intuïtief al je handen naar een plek die Reiki nodig heeft. Denk maar eens aan het moment dat je hoofdpijn voelt opkomen, vaak leg je je hand(en) dan al even op je hoofd.

We zijn in staat om deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld. Hoe meer je in balans bent, hoe minder je last hebt van stress, overprikkeling of vermoeidheid.

Reiki heeft een helende werking voor de mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel niveau.

Alles in de kosmos bestaat uit energie. Dus ook wijzelf als mens en alles rond en om ons heen. Wij kunnen deze energie niet visueel waarnemen maar wel (fysiek) voelen. Je geeft hem door via je handen naar elk gewenste plaats in ons lichaam waar je je handen neerlegt. (Deze vorm van energie overbrengen kan ook voor dieren en planten worden gebruikt!) Je hoeft geen bijzonder gave te bezitten om Reiki te leren en het is ook geen geloof of godsdienst.

Reiki werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Het neemt ongemakken en soms zelfs pijn weg en ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing. Van nature heeft iedereen deze gave in zich. Maar helaas zijn bij de meeste mensen de energiekanalen min of meer “dichtgeslibd”, zodat zij niet meer in voldoende mate genezende energie kunnen doorgeven. Reiki is een manier om ons weer terug bij onze basis te brengen, bij wie we werkelijk zijn. Je leert luisteren met je hele lichaam en vertrouwen op je eigen intuïtie.

Zelfvertrouwen is een van de vele aspecten die door Reiki versterkt worden. Reiki versterkt een proces van bewustwording en innerlijke rust. Onze gedachtes zijn soms zo overduidelijk aanwezig zodat we geen moment van innerlijke rust en ontspanning meer in onszelf kunnen ervaren.

Reiki kan ondersteunen bij het oplossen van mentale klachten door ons weer te verbinden met ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht.

Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende kwalen: het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam en geest, luisteren naar hun taal en ze te begrijpen.

Mijn ervaring met het leren van Reiki.

Het leren van Reiki stond al lang op mijn wensenlijstje en afgelopen maand was het zover. Ik heb een Reiki 1 cursus gedaan en wat mooie ervaring was dat!
Het leren en het ervaren van Reiki en de daarbij behorende inwijding voelde voor mij alsof er (weer) een aantal puzzelstukjes op z’n plaats vielen.

Na een koste meditatie om te aarden heb ik eerst zelf verschillende plaatsingen van de hand ervaren, door een Reiki behandeling te krijgen. 
Daarna volgde er een mooi stuk theorie en uitleg en kon ik veel vragen stellen en oefenen. Vervolgens heb ik mijn allereerste Reiki behandeling gegeven. Wat bijzonder om te ervaren!

Na deze dag aan nieuwe kennis en ervaringen volgde de inwijding. Bij de inwijding hoorde o.a. een geleide, visualisatiemeditatie. Tijdens deze meditatie visualiseerde ik op een bepaald moment dat ik een cadeau kreeg van een (aards)engel. Dit cadeau was een gouden bal, wat voor mij vol betekenis was op dat moment. Erg mooi!

Reiki bij Buro Kosmos

Omdat Reiki veel kan doen voor zelfvertrouwen, innerlijke rust, balans en bewustwording, ga ik Reiki zeer binnenkort ook inzetten bij Buro Kosmos. Indien gewenst kun je je coachingstraject uitbreiden met één of meerdere (korte of uitgebreide) Reiki behandelingen.

Nancy 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.